new balance skor louboutin skor nike huarache michael kors plånbok air jordan skor timberland boots louis vuitton sverige adidas ultra boost dam nike roshe nm flyknit air max tavas timberland skor nike air max thea jordan skor louis vuitton plånbok nike roshe one dam nike free run flyknit nike air max tavas
Meti Beti http://www.metibeti.com Unikatni izdelki Wed, 22 Jun 2016 19:27:01 +0000 sl-SI hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.6.7 49193574 Junij je mesec poletnega ustvarjanja http://www.metibeti.com/junij-je-mesec-poletnega-ustvarjanja/ http://www.metibeti.com/junij-je-mesec-poletnega-ustvarjanja/#respond Wed, 22 Jun 2016 19:00:52 +0000 http://www.metibeti.com/?p=1923 V tem mesecu kot ustvarjalka sodelujem pri projektu Odljudi.si, ki ga vodi Si.mobil. V ta namen sem pripravila nekaj nasvetov na temo poletnega ustvarjanja.

Ustvarjalni-nasveti-odljudi-simobil

Če te zanima, kakšne nasvete sem pripravila, obišči spletno stran Odljudi.si in svoj ustvarjalni nasvet prispevaj še ti!

Ker so za sodelujoče pripravili zares lepe nagrade, se splača sodelovati. A pohiti, svoje nasvete lahko oddaš le še do konca junija.

Lepo je, ko gredo ideje od ljudi za ljudi, zato bodite ustvarjalni in svoje ideje pokažite tudi drugim!
Vaša Meti

]]>
http://www.metibeti.com/junij-je-mesec-poletnega-ustvarjanja/feed/ 0 1923
DIY: Posadimo semena in opazujmo, kaj se bo zgodilo http://www.metibeti.com/diy-posadimo-semena-in-opazujmo-kaj-se-bo-zgodilo/ http://www.metibeti.com/diy-posadimo-semena-in-opazujmo-kaj-se-bo-zgodilo/#respond Tue, 10 May 2016 09:00:12 +0000 http://www.metibeti.com/?p=1909 V začetku maja smo se z otroki lotili sajenja semen, ki so jih v aprilu dobili v vrtcu v okviru akcije Štafeta semen. Za ustvarjalno popoldne smo potrebovali lonček, zemljo, semena in pisane lepilne trakove za okrasitev.
Sadimo_potrebscine

Postopek:
Otroci so najprej okrasili svoje lončke s pisanimi lepilnimi trakovi.
Sadimo_1

Z lopatko smo do polovice napolnili lonček z zemljo.
Sadimo_2

V zemljo smo s prstkom naredili majhno luknjico.
Sadimo_3

V luknjico smo dali seme – na sliki je sončnica, posadili pa smo še ognjič in rožice.
Sadimo_4

Luknjico smo zakrili še z eno plastjo zemlje.
Sadimo_5

Na koncu je sledil zabavni del – zalivanje. Seveda smo zalili še vse rožice na vrtu.
Sadimo_6

In zdaj nestrpno pričakujemo, kdaj bo kaj zanimivega pokukalo iz zemlje!

Tako smo eno urico ustvarjali mi, bodite ustvarjalni tudi vi,
Meti

]]>
http://www.metibeti.com/diy-posadimo-semena-in-opazujmo-kaj-se-bo-zgodilo/feed/ 0 1909
Pirhi z naravnim okrasjem http://www.metibeti.com/pirhi-z-naravnim-okrasjem/ http://www.metibeti.com/pirhi-z-naravnim-okrasjem/#respond Fri, 25 Mar 2016 08:20:22 +0000 http://www.metibeti.com/?p=1901 Letošnje ustvarjanje okrasnih velikonočnih jajčk sem si privoščila v solo izvedbi. Za okrasitev sem uporabila naravne materiale, ki sem jih nabirala na sprehodih z otroki. In ko sem vse to združila, je nastalo čudovito velikonočno okrasje.

Lepe-velikonocne-praznike_2016

Postopek izdelave sem skrbno poslikala, naslednje leto pa ga bom predstavila na spletni strani Ustvarjalne roke.

Bodite ustvarjalni in kakšno idejo poiščite na Ustvarjalnih rokah v rubriki ‘Naredi sam’.
vaša Meti

]]>
http://www.metibeti.com/pirhi-z-naravnim-okrasjem/feed/ 0 1901
DIY: Noetova barka namesto majhnih ladjic za Gregorjevo http://www.metibeti.com/diy-noetova-barka-namesto-majhnih-ladjic-za-gregorjevo/ http://www.metibeti.com/diy-noetova-barka-namesto-majhnih-ladjic-za-gregorjevo/#respond Sat, 12 Mar 2016 11:47:45 +0000 http://www.metibeti.com/?p=1895 Če smo v preteklih letih za Gregorjevo izdelovali majhne ladjice (prva ladjica, druga ladjica, tretja ladjica), smo letos prekosili sami sebe in izdelali barko velikanko.

DIY Ladjica za Gregorjevo

Ker smo ravno pri prebiranju knjige o Noetovi barki, je bila ideja, da po Pšati na predvečer Gregorjevega spustimo vse živali tega sveta, otrokom takoj všeč. Poiskali smo podobe živali in jih natisnili, otroci so jih pobarvali in izrezali ter zalepili na zobotrebce. Na ploščo iz stiroporja smo živali kar zapičili, za okras dodali še napis, zloben oblak in prijazno sonce ter čajne svečke pritrdili z vročim lepilom.

DIY Ladjica je odplavala

In naša barčica je odplavala pomladi naproti!
Meti

]]>
http://www.metibeti.com/diy-noetova-barka-namesto-majhnih-ladjic-za-gregorjevo/feed/ 0 1895
Torta z Elzo iz ledenega kraljestva http://www.metibeti.com/torta-z-elzo-iz-ledenega-kraljestva/ http://www.metibeti.com/torta-z-elzo-iz-ledenega-kraljestva/#respond Sun, 28 Feb 2016 11:00:08 +0000 http://www.metibeti.com/?p=1881 Kako okrasiti torto, da bo videti kot umetnina iz ledenega kraljestva? O tem sem razmišljala kar nekaj časa, nato pa se lotila dela. Najprej sem v trgovini z igračami kupila figurico Elze, ‘ledene okraske’ pa izdelala kar sama.

DIY Torta Ledeno kraljestvo

Ledene ploskve sem izdelala iz sladkorne mase (Candy Melts), ki jo lahko kupite v spletni trgovini Dekoracija sladic. Skupaj sem zmešala belo in modro maso v razmerju 8:2 ter jo razmazala z žlico na peki papir. Sladka masa se lepo raztopi, če jo za pol minute damo v mikrovalovno pečico in nato dobro premešamo, prav tako se hitro strdi, tako da so okraski izdelani zelo hitro. Snežinke so bile izdelane z enako maso, le da sem jo nadevala v kalup, ki ga prav tako lahko kupite v omenjeni spletni trgovini.

Okraske sem razporedila na torto, ki sem jo na hitro oblekla v stepeno sladko smetano, ki je predstavljala sneg, da pa je bilo vse skupaj še bolj bleščeče, sem na koncu torto posula z drobnimi srebrnimi sladkornimi kroglicami, ki jih prodajajo v vsaki veleblagovnici.

Torte je bila naša petletna ledena kraljica zelo vesela!

DIY Torta ledeno kraljestvo_cela

Ideja, kako jo izdelati, pa naj razveseli še kakšno ledeno kraljico 🙂
vaša Meti

]]>
http://www.metibeti.com/torta-z-elzo-iz-ledenega-kraljestva/feed/ 0 1881
DIY: Pustna maska Elza iz ledenega kraljestva http://www.metibeti.com/diy-pustna-maska-elza-iz-ledenega-kraljestva/ http://www.metibeti.com/diy-pustna-maska-elza-iz-ledenega-kraljestva/#respond Sat, 06 Feb 2016 10:00:08 +0000 http://www.metibeti.com/?p=1870 Ob vsesplošnem navdušenju nad Ledenim kraljestvom tudi pri nas doma nismo mogli ubežati pustu brez Elze. Tako sem izdelala dve pustni maski za moji dve ledeni kraljici.

DIY Elza ledena kraljica za pust

Izdelajmo pustno masko: Elza iz ledenega kraljestva

Potrebščine:
– blago svetlo modre barve
– belo prosojno blago
– elastika
– plastični kristalčki
– valovita lepenka
– snežinke
– moder okrasni trak
– moosgumi v beli barvi
– lesena paličica
– lepilni trak (moder z belimi pikicami)

Za izdelavo sem uporabila šivalni stroj in pištolo za vroče lepilo.

Postopek:
Kvadratni kos modrega blaga sem zašila po eni stranici in na sprednji del preproste oblekice našila elastiko tako, da je tvorila krog. Del elastike sem oblekla z belim prosojnim blagom tako, da je nastala vlečka. Modro blago sem še okrasila s kristalčki in obleka je bila gotova. Sledila je izdelava krone, ki smo jo izrezali iz valovite lepenke in okrasili s kristalčki, modrim blagom ter snežinkami. Paličico smo izdelali tako, da smo leseno paličico oblepili z lepilnim trakom in nanjo nalepili snežinko iz moosgumi pene, okrasili pa s kristalčkom in malo snežinko.

DIY Elza ledena kraljica za pust_2

Tako smo ustvarjali pri nas doma in se imeli neizmerno lepo!
Meti

]]>
http://www.metibeti.com/diy-pustna-maska-elza-iz-ledenega-kraljestva/feed/ 0 1870
DIY: Luna na terasi http://www.metibeti.com/diy-luna-na-terasi/ http://www.metibeti.com/diy-luna-na-terasi/#respond Sun, 03 Jan 2016 20:00:44 +0000 http://www.metibeti.com/?p=1864 Vse pogosteje ugotavljam, da je zbirateljstvo stvari ‘morda bo nekoč prišlo prav’ zares zabavno, saj lahko iz ravno takšnih stvari marsikdaj izdelamo zanimiv okras – in to v nekaj minutah. Ko smo pri nas doma ugotovili, da se med staro šaro valja okrogla kopalniška bučka, sem jo zaplenila in iz nje izdelala domačo luno, ki je pristala na zasneženi terasi.

Lahko jo izdelate tudi vi!

DIY Luna na terasi

Potrebščine:
– okrogla steklena bučka za kopalniško luč
– led lučke na baterije
– prozorna kuhinjska folija
– podstavek z odprtino

Postopek:
Led lučke prižgemo in jih položimo v stekleno bučko, odprtino pa zapremo s prozorno kuhinjsko folijo tako, da jo ovijemo okrog vratu bučke. Tako pripravljeno ‘luno’ položimo na podstavek s primerno veliko odprtino, da se ‘luna’ ne bo kotalila.

Doma izdelano ‘luno’ sem postavila na teraso, nato pa poklicala otroke in jih nahecala, da je luna kar padla na našo teraso. In veste kaj? Verjeli so mi, da je luna prava, le nekako jim ni bilo jasno, zakaj je padla ravno na našo teraso! Ob vsem tem je tudi maček sumljivo pogledoval v neznani predmet na naši terasi in od njega ni umaknil pogleda.

Tako smo ustvarjali pri nas doma,
Meti

]]>
http://www.metibeti.com/diy-luna-na-terasi/feed/ 0 1864
DIY: Novoletne voščilnice ‘Naj se vam usuje sreča’ http://www.metibeti.com/diy-novoletne-voscilnice-naj-se-vam-usuje-sreca/ http://www.metibeti.com/diy-novoletne-voscilnice-naj-se-vam-usuje-sreca/#respond Tue, 29 Dec 2015 11:31:14 +0000 http://www.metibeti.com/?p=1891 Lepih želja ob novem letu je vedno veliko, mi smo želje o sreči v letu 2016 dobesedno ‘zapakirali’ v kuverto, iz katere se je prejemnikom usula v obliki večjih bleščic.

DIY Novoletne voscilnice

Vsi prejemniki so sprva mislili, da se je voščilnica med pošiljanjem poškodovala, a so kmalu ugotovili, da je bilo bleščeče presenečenje ustvarjeno z dobrim namenom 🙂

Predlagamo vam, da idejo, nad katero so bili navdušeni naši prejemniki, preizkusite tudi sami! Pa lepe praznike in naj se vam sreča v letu 2016 usuje!
vaša Meti

]]>
http://www.metibeti.com/diy-novoletne-voscilnice-naj-se-vam-usuje-sreca/feed/ 0 1891
DIY: Čarobna škatla lahko nadomesti adventni koledar http://www.metibeti.com/diy-carobna-skatla-lahko-nadomesti-adventni-koledar/ http://www.metibeti.com/diy-carobna-skatla-lahko-nadomesti-adventni-koledar/#respond Sun, 27 Dec 2015 10:35:01 +0000 http://www.metibeti.com/?p=1875 Letos se mi ni ljubilo zavijati darilc za doma izdelan otroški adventni koledar, saj bi jih morala zaviti kar 72 (za vse tri otroke), zato sem si raje izmislila nekaj še boljšega!

Iz omare sem potegnila pisano škatlo (kupite jo lahko kar na pošti), na spletu našla številčnico, jo natisnila in položila v škatlo. Vsak dan sem otrokom na skrivaj v škatlo podtaknila drobne pozornosti – kakšen bombon, čokoladico, jajček presenečenja, okrasek za smrečico, pisan svinčnik … Otroci so komaj dočakali naslednji dan, ko je napočil trenutek za odpiranje čarobne škatle.

DIY Carobna skatla

Preden smo jo odprli, smo jo nežno potresli, da je ropotanje skrite vsebine še dodatno popestrilo trenutek otroškega pričakovanja. Ko smo škatlo odprli in se veselili vsebine, je eden od otrok pobarval številko tistega dne, nato pa smo se škatli zahvalili za pozornost in jo prosili, da nam naslednji dan prinese še kaj. Na božični dan smo z odkrivanjem drobnih darilc zaključili in vsi trije že zdaj komaj čakajo naslednji advent!

Ideja s čarobno škatlo je bila pri nas odlično sprejeta, zato jo delimo z vami, naj tudi vam pričara čarobne praznike!
vaša Meti

]]>
http://www.metibeti.com/diy-carobna-skatla-lahko-nadomesti-adventni-koledar/feed/ 0 1875
DIY: Halloween pajkci iz plastelina http://www.metibeti.com/diy-halloween-pajkci-iz-plastelina/ http://www.metibeti.com/diy-halloween-pajkci-iz-plastelina/#respond Sat, 31 Oct 2015 18:00:45 +0000 http://www.metibeti.com/?p=1885 Med pripravami na noč čarovnic smo z otroki izdelali strašno prijazne pajke iz plastelina.

DIY Halloween pajki iz plastelina

Potrebščine:
– plastelin
– kosmate žičke
– oči
– čajna svečka

Postopek:
Iz plastelina smo naredili kroglo in jo s pomočjo čajne svečke oblikovali v pajkovo telo, v katero smo zapičili še kosmate žičke in oči.

DIY Halloween pajki iz plastelina_koncni izdelek

V temi so naši pajkci odganjali vse, kar je slabega. Pa lepo noč čarovnic tudi vam!
Meti

]]>
http://www.metibeti.com/diy-halloween-pajkci-iz-plastelina/feed/ 0 1885